Voorstellen – wie zijn wij?

Hier is hij dan……. De blog van PIXIE BODYWEAR!!!
Voor iedereen die benieuwd is hoe alles in zijn werk gaat bij PIXIE.

Eerst willen wij ons even voorstellen: Mijn naam is Miranda van Driel.
Ik heb na de HAVO een opleiding gevolgd aan de ‘Academie de Couture’ te Rotterdam,
dit was een mode-academie gericht op maatkleding en heb dit met goed gevolg afgerond. Toen ik klaar was met de opleiding, ben ik gaan werken in een confectie-loonsnijderij.
Hier hield ik mij bezig met het opleggen van de stoffen en het uitsnijden van de patronen. Dit bedrijf was gespecialiseerd in het snijden van badkleding. Hier is mijn voorliefde voor het werken met rekbare materialen geboren…… Daarna ben ik gaan werken bij Sytha te Den Haag, een bedrijf gespecialiseerd in balletkleding, daar werkte ik op de snijzaal en in het atelier.

In 1994 heb ik de stap genomen en ben begonnen met PIXIE BODYWEAR, al heetten we toen nog ‘Atelier M.C.’. In eerste instantie maakten we vooral kleding voor andere sportmerken en kledingmerken. Langzaam is onze eigen collectie steeds belangrijker geworden en vanaf 1998 maakten wij uitsluitend nog onze eigen fitness & aerobic collectie. Soms ook nog in opdracht van andere merken, maar dan zijn het altijd onze eigen modellen en materialen maar dan met een ander merklabel of logo erop.
Vanaf 1998 is ook mijn vriend Erwin in ‘de zaak’ gekomen en hebben wij onze bedrijfsnaam verandert in PIXIE BODYWEAR vof. Van oorsprong is hij metaalbewerker maar met geduld en motivatie, is hij volledig omgeschoold om werkzaam te zijn op de snijzaal, en in het atelier. Ook blijkt hij uit te blinken in het logistieke gedeelte van ons bedrijf en het verpakken van de kleding.

In 2000 zijn wij begonnen met automatiseren en hebben een CAD/CAM-systeem aangeschaft. Het was een flinke klus om alle kartonnen patronen in de computer te zetten. Dit gebeurt met behulp van een digitaliseertafel. Wij snijden dus alle modellen computergestuurd en hierdoor wordt alles tot op de millimeter nauwkeurig gesneden.
De kleding van de PIXIE collectie wordt in ons eigen atelier vervaardigd, hiervoor hebben wij speciale industrie-machines die speciaal zijn afgesteld voor onze rekbare materialen. Het verwerken van onze rekbare stoffen vereisen een ruime ervaring met deze materialen.
Wij zijn begonnen in Hoogvliet op industrie-terrein Gadering, maar in 2006 zijn wij met ons bedrijf verhuisd naar Hellevoetsluis en zijn gevestigd op industrie-terrein Kickersbloem, waar wij het reuze naar ons zin hebben. Wij leveren onze kleding aan sportspeciaalzaken, balletshops, sportscholen en verenigingen en tegenwoordig ook via onze webshop, want ook PIXIE gaat met de tijd mee…………………

Ook is onze showroom een paar uur per week geopend, zodat wij onze klanten naar hartenlust kunnen passen en uitproberen en wij hierdoor weer voldoende kennis en ideeën kunnen opdoen voor onze nieuwe modellen en collecties.

Wij maken ook op lengte en hebben hierdoor veel ‘korte’ en ‘lange’ klanten in onze klantenkring. Wil je onze collectie ook eens uitproberen, kom dan eens langs in onze showroom. Wij zijn geopend op maandag tot en met zaterdag op afspraak, zodat we een deskundig advies kunnen geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s